الثلاثاء، 15 ديسمبر 2009

نصائح حلوة حبيبت اعرفكم عليه



نصايح جميلة لكل بنوته امورة يارب تعجبكم



اضيفي ملعقه من الخل لزيت القلي
فالخل يقلل من امتصاص الاكل للزيت


*&2&*
إذا زاد الملح في الطعام أضيفي قطعة من البطاطس او البصل
فهما يساعدنا على تخفيف الملح
لانهما يقوما بامتصاص الملح


*&3&*
الجبن الزائد ممكن بشره ووضعه في الفريزر
ويستفاد منه لعمل حشوات للمعجنات


*&4&*
إذا التصق الكيك بالقالب أو الصينيه
توضع الصينية على منشفة مبللة بالماء الساخن
وتترك لمدة عشر دقائق فيتكيف البخار في القاع
ويؤدي إلى سقوط الكيك بسهولة
وكذلك الحال بالنسبة للبسكوت والعجة
*&5&*
إذا تكسر عليك الكيك أثناء قلبه فلا تيأسي
فمن الممكن الاستفاده منها بتفتيتها لصنع الحلويات
*&6&*
حتى لاتذبل السلطة لاتضيفي إليها الملح إلا عند التقديم
*&7&*
‏ الدقيق من اكثر الأنواع التي تتعرض للتسوس
لابد من نخله فورا عند شرائه قبل ان تتكاثر اليرقات‏
واحتفظي به في كيس مغلق داخل درج الثلاجة‏
*&8&*
لابد من فصل الحبة المصابة بمجرد الشراء
قبل التخزين للحد من تكاثر الحشرة‏
واحتفظي بالحبوب والبقول داخل كيس من الورق
يسمح بامتصاص الرطوبة‏حتي لاتفسد‏
و الأوعية الزجاجية أو المعدنية أفضل للتخزين من الأوعية البلاستيكية
مع مراعاة فرد قطعة من الورق بداخلها‏
‏ و احتظفي بالحبوب والبقول بعيدا عن مكان تصاعد الأبخرة في المطبخ‏
فلا تضعيها في أماكن قريبة من البوتاجاز‏


*&9&*
‏ عند سلق الجزر الأصفر لعمل السوتيه مثلا‏‏
أحرصي علي إضافة قليل من السكر
فهو يساهم في الحفاظ علي لون الجزر
ويكسبه الصلابة المطلوبة مع عدم وضع الملح‏
*&10&*
لاتتركي برطمان المايونيز خارج الثلاجة لفترة طويلة
حتي لا يتعرض للفساد‏
*&11&*
‏ اللحوم المتبلة المعدة للطهي أو الشي
لاتحتفظي بها داخل رف الثلاجة لأكثر من‏48‏ ساعة
*&12&*
‏ علبة اللبن المفتوحة لايجب أن تترك خارج الثلاجة
فهي تعامل كاللبن المغلي
فيجب الاحتفاظ بها في رف الثلاجة ولمدة لاتزيد علي ثلاثة أيام




الديك الرومــــــى
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ



بصو بقى هنتكلم انهردة على الديك الرومى المحترم الى بيتعمل فى العزومات ويشرفك قدام الناس
المهم انا عوزة اطلب منكم طلب بجد احترمو التكنينك بجد فى ساعات حاجات بتخنق انا معاكم فى ساعات حاجات بتفيد علشان الاكل ميطلعش وحش وبجد تدعو على الى خلاكم تقرو الوصفة فهمتو يا كتاكيت
نبدا بالرحمن ونقول
نجيب الديك الرومى بصى هو ووزنى الحلو من 12-15 كيلو وانت اخرو دة بيبقى فى لحم ومحترم جدااا
نجيبو بقى متلج نسيتنى لما يفك تلجو على مهلو اذا طازجة ذو الريش الابيض انا بنصح بية لان ابو ريش اسود مش بيبقى فى لحم كتيير وبجد بيخد سوى كتيير فى الفرن زى البطه العجوز بظبط نبدا فى معركة غسيلو دة
المرحلة الاولى
بجد هى معركة اولا نجيب طبق بلاستك كبيرر * بتاع الغسيل الهدوم* المهم نحط علية كمية ملح من جوه ومن بره بجد كمية محترمة اد كسين ملح كبار ملح الخشن دة وعليهم برضو دقيق ومن جوة ومن بره كانك بتغيسلى فراخ بس بضمير حبتيين لانو بجد اذا متغسلش كويس هيبقى زفر المهم نحط الكلام دة بتاع ساعه محدش يزهق اصل كدا كدا مش يتاكل دلوقتىى ونغسلو وبعدين نضرب نص كيلو ليمون بالقشر وعدد 3 برتقال بالقشر ونص كوب خل فى الخلا ط ونعيد غسل الديك الرومى باليمون والبرتقان والخل تانى ونسيبو برضو شويه اد ساعه كمان وبعدين نغسل الديك الرومى ونسيبو يتصفى حلو من المية ويرتاح هو شويه تعب من الحموم

المرحلة التانية
التتبيلة ركزو و عوزة بقى المووضع يبقى بالعقل لان انا خايبه شوية فىالمقادير المهم نجيب
الفوت بروسوسر ونحط
8 بصلات كبار
4 طماطم
3 فلفل رومى
3 فص توم
البهارات بقى المستخدمة جنزبيل طازجة نص واحدة كبيرة +فلفل اسود +كارى +ورق لورا +حبهان +بهارات حلو*كبيبه صينى+ قرفه + قرنفل+ روزمارى .... علبة عصير شعير+ كوب عصير برتقان (بشر برتقان كمان ) + ومعلقتين مسطره +معلقتين عسل ابيض+4ماجى+ ربع كوب زيت زيتون (بصراحة البهارات دة بالعقل حسب كل واحدة وبتحب وبعدين الديك الرومى كبيير بالعقل بقى وتركزو يعنى سنس وكل واحدة وسنسها)
اقلهم على حاجة الديك الرومى اصلاا بطبعتو لحمو دلع فاهميين بس الملح والماجى بالعقل
كل دة فى الفوت بروسسر المهم نجيب الديك الرومى والتتبيلة نمسك السكينه ونخرمو من عندالصدر وبعدين من عند الوراك بس براحة المهم ونحط التتبيلة من جو ومن بره وبين الجلد يتتبل حلوالمهم نغرقوا فى التتبيله ونحضو بره التلاجة ساعه اذا كان الجو شتا ممكن نسيبو بره اذا صيف وجهنم يبقى ساعه ونحطو فى التلاجة من تحت ونستنى علية يومين المهم ندور بقى على حلة كبيير او صنية كيك تخد الديك تكفى والى عندها حلتو تبقى كويس جداااا انا شخصيا بخدها من حماتى
نحمر الديك على الجنبين بفصسن مستكه وحبهان يخد لون واى حاجة نزلت منو وتحرقة نشيل الديك الرومى ونغسل الحلة بلاش كسل لان الشوربه الى هتخرج من الديك عوزنها نعمل بيها الرز بالخلطه بتاعتووووو فاهمين ...حمرنا الديك نغطية بقى بالفويل ونحطو بتاع ساعة ونص اذا متبل حلو وبضمير هيستوى على طول المهم هم 3الساعات على درجة الفرن 200 اذا بلدى يعنى الريش بتاعو كان اسود هيعقد اكتر من كدة
وبعدين هنكشف علية الساعه الاولى لان فى ماية هتنزل منو نخدها فى حلة على جنب علشان الارز بالخلطه المهم ونخلى بالنا بقى منو ولما نحس انو استوى زى ما بتكشفى على الكيكه من عند الصدر والوراك نكشف عنو الفويل علشان يتحمر حلو بقى وممكن نولع الشوايه ونسيبو بقى لغاية ما يتحمر , ولما يبرد هو عامتا الديك الرومى بيتاكل بارد علشان تعرف نقطعوو يعنى ممكن قدام التكييف يبرد او بره اذا الجو مش حرر براحتوو والبلهنا والشفا
انا بعملو بجد على طول بيطلع روعه فى العزومات فى رمضان والاعياد الميلا د بيبقى يجنن بس هو عاوز غلبة شوية بس بجد يستاهل والناس تبقى اعقدة ومستمتعه ومش مصدقه انك عملاه وطبعا جوزك يتفشخر بيكى
ودة بيبقى شكلووووو فى الاخر انا ببحبش اقطعو احب اقطع قدام الناس بصراحة علشان مققلش من قيمة الديك التقطيع الى مش بيعرف بقى الوراك بتتقطع نصين والصدر بيتقطع بالطول كانك بتقطعى اللحمة الباردة بس كل دة بعد ما بيرد فاهمين اى اساله بس بجد التتبيلة عليها عامل فى طعموو