الخميس، 17 ديسمبر 2009


                                                   فطاير السبانخ

هنكلم انهردة عن فطاير السبانخ بصراحة انا بحبهاا اووى وكنت على طول بعملها لابنى واخويا لانهم مش بيحبو الاكل اووى غير انها بتريح الواحد فى عدم التفكير فى سندوتش اية انهردة فاهميين

والعجينة تنفع لاى فطاير او بيتزا

نبدا بالرحمن ونقول

مقادير العجينة ( ممكن عجينة الفينو من الفرن الى مش عاوز يتعب )

المقادير العجينة

كيلو دقيق منخول

4 اكواب زبادى

6 معالق حليب بودرة

4 معالق سكر

نص معلقه ملح

بيضتين

¾ كوب زيت (ذرة ,زيتون)

المية او لبن حسب العجن والعجينة بتبقى طريه شويه( انا بعجن بالبن)

معلقة ونص خميرة فوريه

لنجاح العجينة المقدير الجافه تتقلب مع بعض والمقادير السائله مع بعض وتفضلى تعجنى بقى المهم تسيبها فى مكان دافى لغاية تخمر و نعمل

حشوة السبانخ

بصل مقطع شرايح رفيعه جدااااا

زيت زيتون

سماق

سبانخ

½ كوب عصير ليمون

الطريقه نحط الزيت الزيتنون فى الحلة وقبل ما يسخن نحط البصل لغاية ما يدبل شوية نقوم حطين السماق وطبعا نكون غسلين السبانخ ومقطعنها واحنا بنصفيها نرش عليها شويه ملح وبعد نص ساعه هنلاقيها دبلة نعصرها من المية الى نزلت منها ونقلبها على البصل وفى الاخر نحط الليمون ونطفى عليها ونبدا بقى فى الحشو الفطاير ونعملها زى طريقة الجواب او القطايف ونكون دهنين الصنية الخبز بالزيت ومتنسيش انتى حطة على السبانخ ملح فمشمحتاجة تحطى

ممكن نعمل كمية كبييرة وممكن نشيل بقيت العجينة فى الفريز هى والحشو

ونخبز الفطاير على درجو حرارة الفرن 180

وطبعا ممكن نشيل الفطاير فى الفريز ونطلها بليل علشان الولاد يخدها معاهم المدرسه او قبل الاكل نص ساعه كانك عملها دلوقتىى



 وبالف هنا وشفا                                                                     مرمورة


الخبيزه

                                        
          الــخبيـــزة
          ـــــــــــــــــــــــــــ





هنعمل بقى خضار انهردة انا فى العادى اكلنا كلو خضار بجد لان جوزى تقليدى مش بيحب التنوع غير مرة يعنى بس اساسى الخضار عندنا فطبعا انا اقولكم على شويه خضار انا اتعلمتها لما اتجوزت لانو بيحبها
 نبدا بالرحمن




بصو يا بنات الخبيزة دة بجد افيد من السبانخ والله هى بجد جميلة انا مكنتش بحبها بس بجد بدات اكلها وانامش بعملها غير مرة واحدة للاسف فى موسمها الشتوى ولأن العلم الحديث اكتشف انها لها فوائد عديدة في حماية القلب والشرايين ووقايتهما من الأمراض القلب وبعدين مش هقول تانى التكنيك ونفس الحلو فى طبخها




المقادير




شوربة لحمة ضانى او بط ( شوربه دسمه المهم )




نصف كيلو خبيزة هم حزمتين




حزمة كزبرة خضرا+حزمة سلق +ربع حزمة شبت + فصين توم + بصلة




نجيب ورق الخبيزة نقطفو زى بظبط الملوخية وبعدين نغسلها كويس جداااااااا وشوية ونشفها ونكون طبعا غسلنا بقيت الخضرة نحط جميع المقادير السابقه فى حلة وبعدين نقلبها على النار هنلاقى مية نزلت منها نرمة المية دة ونضيف معلقة سمنه ونقلب حلو( الى بيتعب من الحديد الكتير فى الاكل يخدها غلوةعلى النار ) تضرب في الخلاط مع الشوربة الباردة نص ضربة لحسن تبقى عصير خبيزة او نستعمل المفراك الى هى مصفة الطماطم بتاعت زمان بس العلم تتطور يا عبلة




وبعدين نحطها على النا ر وأثناء الغليان يضاف كمية الارز المسلوقً ثم نتركها لتغليهى غلوتين ونطفى اذا مش عوزة تحطى رز فيها ممكن تعملى رز ابيض عادى جنبها انا بعمل كدة وكدة .ونستعد لعمل التقلية توم مدقوق كزبرة ناشفه وسمنه نضيف التقلية أثناء الغليان على الخبيزة ونتركها بعد ذلك تغلى حتى يتم النضج ويصبح سمكها معقول. (انا بحس انها عملة زى الملوخية التقيلة بجد) بس بجد بتبقى واو وطعمها تحفه




و تحمرى الفراخ او البط او اللحمة جنبهم بس بجد بتبقى رهيبه والله وحلوه




بالهنا والشفا