الــخبيـــزة
ـــــــــــــــــــــــــــ
هنعمل بقى خضار انهردة انا فى العادى اكلنا كلو خضار بجد لان جوزى تقليدى مش بيحب التنوع غير مرة يعنى بس اساسى الخضار عندنا فطبعا انا اقولكم على شويه خضار انا اتعلمتها لما اتجوزت لانو بيحبها
نبدا بالرحمن
بصو يا بنات الخبيزة دة بجد افيد من السبانخ والله هى بجد جميلة انا مكنتش بحبها بس بجد بدات اكلها وانامش بعملها غير مرة واحدة للاسف فى موسمها الشتوى ولأن العلم الحديث اكتشف انها لها فوائد عديدة في حماية القلب والشرايين ووقايتهما من الأمراض القلب وبعدين مش هقول تانى التكنيك ونفس الحلو فى طبخها
المقادير
شوربة لحمة ضانى او بط ( شوربه دسمه المهم )
نصف كيلو خبيزة هم حزمتين
حزمة كزبرة خضرا+حزمة سلق +ربع حزمة شبت + فصين توم + بصلة
نجيب ورق الخبيزة نقطفو زى بظبط الملوخية وبعدين نغسلها كويس جداااااااا وشوية ونشفها ونكون طبعا غسلنا بقيت الخضرة نحط جميع المقادير السابقه فى حلة وبعدين نقلبها على النار هنلاقى مية نزلت منها نرمة المية دة ونضيف معلقة سمنه ونقلب حلو( الى بيتعب من الحديد الكتير فى الاكل يخدها غلوةعلى النار ) تضرب في الخلاط مع الشوربة الباردة نص ضربة لحسن تبقى عصير خبيزة او نستعمل المفراك الى هى مصفة الطماطم بتاعت زمان بس العلم تتطور يا عبلة
وبعدين نحطها على النا ر وأثناء الغليان يضاف كمية الارز المسلوقً ثم نتركها لتغليهى غلوتين ونطفى اذا مش عوزة تحطى رز فيها ممكن تعملى رز ابيض عادى جنبها انا بعمل كدة وكدة .ونستعد لعمل التقلية توم مدقوق كزبرة ناشفه وسمنه نضيف التقلية أثناء الغليان على الخبيزة ونتركها بعد ذلك تغلى حتى يتم النضج ويصبح سمكها معقول. (انا بحس انها عملة زى الملوخية التقيلة بجد) بس بجد بتبقى واو وطعمها تحفه
و تحمرى الفراخ او البط او اللحمة جنبهم بس بجد بتبقى رهيبه والله وحلوه
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق