الخميس، 17 ديسمبر 2009


                                                   فطاير السبانخ

هنكلم انهردة عن فطاير السبانخ بصراحة انا بحبهاا اووى وكنت على طول بعملها لابنى واخويا لانهم مش بيحبو الاكل اووى غير انها بتريح الواحد فى عدم التفكير فى سندوتش اية انهردة فاهميين

والعجينة تنفع لاى فطاير او بيتزا

نبدا بالرحمن ونقول

مقادير العجينة ( ممكن عجينة الفينو من الفرن الى مش عاوز يتعب )

المقادير العجينة

كيلو دقيق منخول

4 اكواب زبادى

6 معالق حليب بودرة

4 معالق سكر

نص معلقه ملح

بيضتين

¾ كوب زيت (ذرة ,زيتون)

المية او لبن حسب العجن والعجينة بتبقى طريه شويه( انا بعجن بالبن)

معلقة ونص خميرة فوريه

لنجاح العجينة المقدير الجافه تتقلب مع بعض والمقادير السائله مع بعض وتفضلى تعجنى بقى المهم تسيبها فى مكان دافى لغاية تخمر و نعمل

حشوة السبانخ

بصل مقطع شرايح رفيعه جدااااا

زيت زيتون

سماق

سبانخ

½ كوب عصير ليمون

الطريقه نحط الزيت الزيتنون فى الحلة وقبل ما يسخن نحط البصل لغاية ما يدبل شوية نقوم حطين السماق وطبعا نكون غسلين السبانخ ومقطعنها واحنا بنصفيها نرش عليها شويه ملح وبعد نص ساعه هنلاقيها دبلة نعصرها من المية الى نزلت منها ونقلبها على البصل وفى الاخر نحط الليمون ونطفى عليها ونبدا بقى فى الحشو الفطاير ونعملها زى طريقة الجواب او القطايف ونكون دهنين الصنية الخبز بالزيت ومتنسيش انتى حطة على السبانخ ملح فمشمحتاجة تحطى

ممكن نعمل كمية كبييرة وممكن نشيل بقيت العجينة فى الفريز هى والحشو

ونخبز الفطاير على درجو حرارة الفرن 180

وطبعا ممكن نشيل الفطاير فى الفريز ونطلها بليل علشان الولاد يخدها معاهم المدرسه او قبل الاكل نص ساعه كانك عملها دلوقتىى



 وبالف هنا وشفا                                                                     مرمورة


هناك تعليق واحد:

أُمَ صوريا(من مطبخي) يقول...

السلام عليكم أختي، جزاك الله كل خير على الوصفة اللذيذة.